'Van Gaal zag Kluivert tijdens WK 20.000 euro verliezen in kaartspelletjes'

'Van Gaal zag Kluivert tijdens WK 20.000 euro verliezen in kaartspelletjes'

25-03-2017 16:56

De Volkskrant onthulde zaterdag in een ontluisterende reconstructie dat Patrick Kluivert al jarenlang in de greep wordt gehouden door een goksyndicaat waar hij een miljoen euro schuld had staan. De krant komt met nog meer details, bijvoorbeeld over een incident tijdens het WK 2014.

Kluivert gokte niet alleen met grote bedragen op wedstrijden, hij kaartte ook om geld. En dat waren geen kleine sommen. Tijdens het WK 2014 in Brazilië verloor de huidige technisch directeur van Paris Saint-Germain 20.000 euro in kaartspelletjes met spelers. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal 'zat met de situatie in de maag', schrijft journalist Paul Onkenhout in de Volkskrant.

De krant meldt dat tussen oktober 2011 en mei 2012, een tijdsbestek van acht maanden, Kluivert 1.084 weddenschappen afsloot, voor een bedrag van in totaal 2,4 miljoen euro. De Volkskrant schrijft verder dat de situatie pijnlijk is voor zowel hem als zijn zeventienjarige bij Ajax voetballende zoon Justin, en quote Kluivert in een gesprek met de FIOD: 'Het is mijn eigen domme schuld dat het zover is gekomen en om mijn familie hierin te betrekken en te benadelen. Honderd procent dat het niet weer gebeurt', zou Kluivert gezegd hebben.

Lees ook: Schokkende onthulling: Kluivert al jarenlang gechanteerd door goksyndicaat