Zure nasmaak: jonge Duivels geven zege tegen Italianen in slotminuut uit handen

25-03-2017 16:43
1

De Belgische U19 leek lange tijd op weg om een uitstekende zaak te doen in de strijd om het EK in Georgië, maar in de slotminuut kregen ze toch een bittere pil om slikken. Tegenstander Italië wist een 1-0-tussenstand immers nog om te buigen naar een gelijkspel: 1-1.

De Italianen hadden hun openingswedstrijd met 2-0 verloren van Ierland, terwijl de troepen van Gert Verheyen Zweden hadden geklopt (2-1). Vooral voor de Zuid-Europeanen leek de druk om te winnen dus aanwezig. In het Gemeentelijk Stadion van Vigor Wuitens Hamme hielden beide landen mekaar lange tijd in evenwicht. Pas diep in de tweede helft kwam het scorebord in beweging.

Het waren onze landgenoten die zich tien minuten voor tijd op voorsprong konden hijsen. Op aangeven van Dennis Van Vaerenbergh sloeg Matthias Verreth erin de openingstreffer te maken. De jongelingen leken de overwinning over de streep te trekken, maar in de ultieme slotfase ging het toch nog fout. Giulio Maggiore velde het verdict. 1-1 en voor België dus een 4 op 6. In het slotduel tegen Ierland zal beslist worden over winst of verlies.