Beloftencoach Vermant kijkt uit naar terugkeer van Fran Brodic

Beloftencoach Vermant kijkt uit naar terugkeer van Fran Brodic

25-03-2017 15:15

Club Brugge heeft zich ontpopt tot dé revelatie van de Viareggio Cup. Met een zeer gehavend team heeft Sven Vermant de halve finale gehaald van dat beloftentornooi. Toch is het tornooi winnen zeker geen doel op zich.

In de halve finale kijkt Club Brugge Empoli in de ogen, maar voor Vermant is het nu al geslaagd. "Als je grote ploegen als Juventus en Napoli uitschakelt, verdien je het om in de halve finale te staan. En dat deden we dan ook nog eens zonder 9 spelers die weg waren met ons eerste elftal of hun nationale ploeg. We zijn heel trots op wat we tot nu toe verwezenlijkt hebben", zegt hij op Mondo Primavera.

Niet elke groot jeugdtalent wordt echter vanzelf een prof. "Ons voornaamste doel blijft: deze jongens klaarstomen voor het eerste elftal. Of we het toernooi kunnen winnen? Dat weet ik niet, maar we staan in de halve finale, dus een grote verrassing zijn we niet meer. Misschien kunnen we voor de volgende wedstrijd ook enkele spelers recupereren, zoals Fran Brodic. Ons doel is nu om gewoon te genieten van onze resterende wedstrijden en zover mogelijk te raken.”