'Anderlecht en Club Brugge willen Belgisch toptalent bij Inter wegplukken'

'Anderlecht en Club Brugge willen Belgisch toptalent bij Inter wegplukken'

25-03-2017 12:25

In de zomer van 2015 verliet toptalent Zinho Vanheusden de Belgische competitie om zijn geluk te gaan beproeven bij Inter Milaan. Daar maakt hij ondertussen zoveel indruk dat hij op de radar is verschenen van Anderlecht en Club Brugge.

Vanheusden is een rijzige centrale verdediger die in Italië ‘de nieuwe Kompany’ wordt genoemd. Hij speelde zeven seizoenen bij Standard Luik vooraleer hij de overstap maakte naar Italië. De jeugdinternational is één van de sterkhouders bij de beloftenploeg van Inter.

Volgens La Dernière Heure kan hij daardoor rekenen op interesse van Anderlecht en Club Brugge. Volgend seizoen wil Vanheusden in een eerste ploeg spelen. “Dat hoeft niet bij Inter te zijn. Ik weet dat er nog enkele spelers voor mij in de pikorde staan”, vertelde de verdediger aan de Franstalige krant.

Een (tijdelijke) overstap naar een Belgische topclub ziet Vanheusden wel zitten. "Het zou fijn zijn om een jaartje ervaring op te doen in de Jupiler Pro League. Dat is een optie die zeker niet uit te sluiten valt", besloot het jonge talent.