Trainer, die speler op de bank houdt, snapt niet dat speler geen international is

Trainer, die speler op de bank houdt, snapt niet dat speler geen international is

25-03-2017 11:16

Ronald Koeman is het er totaal niet mee eens dat Maarten Stekelenburg niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dat laat de Everton-manager, tevens clubcoach van Stekelenburg, Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, weten in De Telegraaf.

Opvallend, want Koeman liet Stekelenburg zelf links liggen en gaf de voorkeur aan Joel Robles. "Het zijn bepaalde momenten in het topvoetbal die wel eens voorkomen. Maarten raakte geblesseerd en was zes wedstrijden achtereen niet fit. De ploeg deed het erg goed en de Spaanse doelman Robles hield vaak de nul en deed het uitstekend. Als trainer moet je aan het belang van het team blijven denken", aldus Koeman.

"Ik heb het met Maarten heel goed gecommuniceerd en hij weet precies hoe het zit", geeft Koeman aan. Daarna gaat hij los. "Maar wat ik niet begrijp is dat hij helemáál niet meer wordt geselecteerd. Hij keepte voor de winter een hele serie interlands achter elkaar bij Nederland. Dan is het onterecht dat je helemaal uit beeld bent. Michel Vorm en Jasper Cillessen keepen ook bijna nooit bij hun club maar zijn wel geselecteerd… Dit zou niet míjn beslissing zijn."