Gerard Butler mag niet in het Koning Boudewijnstadion hangen

Gerard Butler mag niet in het Koning Boudewijnstadion hangen

25-03-2017 11:06
1

Zaterdagavond wilden de Belgium Ultras hun steun betuigen aan de Rode Duivels met een groot spandoek. De Belgische voetbalbond vindt dat geen enkel probleem. De UEFA denkt daar anders over, waardoor de Belgium Ultras hun plannen moeten opdoeken. 

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Op het spandoek staan Darth Maul (Star Wars) en Leonidas (gespeeld door Gerard Butler in 300). "Naar aanleiding van de topmatch in groep H : België - Griekenland, wilden wij in blok E in het koning Boudewijnstadion een tifo realiseren. Zoals we dat nu al 5 jaar regelmatig doen", klinkt het in een persbericht van de Belgium Ultras.

"Na verschillende vergaderingen met 1895 en de voetbalbond kreeg ons project groen licht van de bond. We kochten het materiaal aan, begonnen te ontwerpen en nu komt het slechte nieuws! UEFA heeft onze tifo verboden op vraag van de Griekse voetbalbond. Ons ontwerp was nochtans niet agressief noch provocerend naar de Griekse ploeg toe."

"Zoals jullie kunnen zien op de tekening, dit soort tifo is elk weekend te zien in onze Belgische competitie of elders in Europa. Door de laattijdige mededeling van deze beslissing is de tijd veel te kort geworden om nog aan een ander ontwerp te werken. Helaas moeten we jullie dan ook melden dat er, tenminste deze zaterdag, geen tifo zal zijn bij het oplopen van de spelers."

Lees ook: Extra problemen! 'De Bruyne is niet twijfelachtig, speler is al naar huis'