Spanje en Italië geven geen krimp, IJsland doet goede zaken

24-03-2017 22:45

In Groep G van de WK-kwalificatie blijft het een spannend gevecht tussen Spanje en Italië. Beide landen wonnen vrijdagavond hun thuiswedstrijd en blijven daardoor in een felle strijd verwikkeld om de koppositie.

Spanje - Israël 4-1
Spanje had in Gijón geen kind aan Israël, dat al voor rust op een 2-0 achterstand werd gezet. De openingsgoal kwam voor de ploeg van bondscoach José Lopetegui (foto) na dertien minuten van David Silva, terwijl Vitolo aan het einde van de eerste helft de marge verdubbelde. Diego Costa maakte na vijf minuten in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde, waarna Lior Rafaelov nog wel wat terugdeed namens de bezoekers. Het slotakkoord was echter aan Isco (4-1).

Italië - Albanië 2-0
In het kielzog van de Spanjaarden maakte ook Italië geen fout. In Palermo tegen EK-ganger Albanië kwam de ploeg na dertien minuten op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Daniele de Rossi. Het duurde lang voordat er iets aan die tussenstand werd veranderd, maar tien minuten voor het einde tekende Ciro Immobile voor de 2-0. Door de zege komt Italië weer naast Spanje aan kop in Groep G. Beide landen hebben dertien punten uit zes duels.

Kosovo - IJsland 1-2
In Groep I pakte IJsland drie broodnodige punten, al had het veel moeite met laagvlieger Kosovo. Bjorn Sigurdsson en Gylfi Sigurdsson (strafschop) zetten de bezoekers nog wel op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar na de tegentreffer van Atdhe Nuhiu kort na rust werd het toch weer spannend. IJsland komt door de zege gedeeld aan kop met Kroatië, dat zelf met 1-0 won van Oekraïne.