Rampscenario in zicht: trekt België kandidatuur voor Euro 2020 in?

Rampscenario in zicht: trekt België kandidatuur voor Euro 2020 in?

24-03-2017 22:00

Het dossier van het Eurostadion zit nog steeds muurvast, deze week stootte Ghelamco opnieuw op een grote tegenslag. Minister Guy Vanhengel is duidelijk: als dit stadion er niet komt, gaat België zijn kandidatuur voor het EK 2020 moeten annuleren.

Tijdens het vragenuurtje van het Brusselse Parlement kreeg Vanhengel de uitdrukkelijke vraag of België organisator kan blijven zonder het Eurostadion. Het Koning Boudewijnstadion renoveren is daarbij een mogelijk alternatief, maar daar is voorlopig geen sprake. Het lot van België hangt voorlopig nog steeds af van het Eurostadion. "Zonder stadion op Parking C van de Heizel zal de UEFA een andere gaststad dan Brussel kiezen voor het EK 2020", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Vanhengel gaf daarbij wel aan dat de bal nu volledig in het kamp van bouwheer Ghelamco ligt. Ghelamco heeft het echter niet zo gemakkelijk omdat er nog een procedure loopt om een buurtweg af te schaffen. Die buurtweg moet verdwijnen om het stadion te zetten, maar dat gaat een pak moeizamer dan gedacht. Toch ziet Vanhengel geen weg terug meer. "De opdracht voor de overheden is: we moeten doorgaan en tegen eind 2019 klaar zijn voor het EK 2020."