Gaf Rode Duivel genadeslag aan Wilmots? 'Ik kan niets van hem leren'

Gaf Rode Duivel genadeslag aan Wilmots? 'Ik kan niets van hem leren'

24-03-2017 18:23

Marc Wilmots werd na het EK ontslagen bij de Rode Duivels, het was kennelijk op tussen hem en de spelersgroep. Dat was zeker zo voor Thibaut Courtois. Jef Brouwers, bij de bond in dienst als sportpsycholoog, weet dat Courtois zijn bondscoach niet bepaald respecteerde.

Courtois stelde zich na de verloren wedstrijd tegen Wales openlijk vragen bij de tactische beslissingen van Wilmots. Dat ongenoegen speelde kennelijk al veel langer. "Thibaut Courtois zei over Wilmots Ik kan er niks van leren. Dat is het ergste dat iemand kan zeggen. Voetballers zijn heel hiërarchisch. Vooraleer Courtois zoiets durft zeggen, moet het al ver gekomen zijn", zo vertelt Brouwers in Het Nieuwsblad.

Brouwers kan de reactie van Courtois wel een beetje begrijpen. Als psycholoog had hij ook geen hoge pet op van Wilmots. "Wilmots verwart mensenkennis en gezond verstand met psychologie. Misschien klinkt het pretentieus, maar psychologie is een vak. Marc Wilmots neemt zichzelf als de norm en vraagt zich af: Wat heeft bij mij gewerkt? De psychologie leert dat net niet te doen. Het buikgevoel misleidt soms, psychologie mag niet misleiden."