OFFICIEEL: Racing Genk gaat niet door met doelman

OFFICIEEL: Racing Genk gaat niet door met doelman

24-03-2017 17:25

Het nieuws hing al in de lucht, maar Racing Genk heeft het contractnieuws vrijdag ook bevestigd. De Limburgers nemen na het seizoen afscheid van doelman Marco Bizot.

Eerder deze week gingen er in de media al geruchten dat het contract van de Nederlandse sluitpost niet verlengd zou worden. Bizot had een aflopende verbintenis, al had de clubleiding nog wel de optie om Bizot één jaar langer aan Genk te binden. In onderling overleg is besloten om dat uiteindelijk niet te doen, zo bevestigt Genk in een korte verklaring op de officiële website

Bizot, een voormalig jeugdinternational van Nederland, kwam in de zomer van 2014 over van FC Groningen. Sindsdien stond hij 74 keer onder de lat bij Genk. ''Als titularis stond hij twee seizoenen in doel. Met zijn positieve attitude was Marco een modelprof, zowel op het terrein als ernaast. KRC Genk bedankt Marco voor zijn inzet, en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière'', klinkt het. Door een blessure heeft Bizot waarschijnlijk zijn laatste match al gespeeld in Limburgerse dienst.