STRAF! Brugse beloften stoten door naar laatste vier op Viareggio Cup

STRAF! Brugse beloften stoten door naar laatste vier op Viareggio Cup

24-03-2017 16:52
1

Mooi nieuws uit Italië! De beloften van Club Brugge hebben zich op de Viareggio Cup weten te plaatsen voor de halve finale. De leeftijdsgenoten van Napoli werden dankzij één man aan de kant gezet: 2-0.

De Brugse talenten kenden een droomstart tegen Napoli. Na een kwartier verscheen namelijk al de voorsprong op het scorebord. Rik De Kuyffer groeide uiteindelijk uit tot de gelukkige matchwinner. De Kuyffer kopte eerst geweldig raak uit een heerlijke vrije trap. In het restant van de kwartfinale hielden de jongens van Sven Vermant met succes stand. Het was in blessuretijd vervolgens opniuew aan De Kuyffer om de wedstrijd helemaal te beslissen met zijn tweede van de middag.

Dankzij de zeggen kunnen de beloften van Blauw-Zwart nog altijd in de voetsporen treden van rivaal Anderlecht. Paars-wit won het prestigeuze jeugdtornooi in 2013 en is daarmee voorlopig de enige Belgische winnaar op de straffe erelijst. Anderlecht was zeer dicht bij een tweede eindzege, maar in 2014 werd er in de finale na strafschoppen verloren van AC Milan.