Wat nu Martinez? De vermoedelijke elf van de Rode Duivels tegen Griekenland

Wat nu Martinez? De vermoedelijke elf van de Rode Duivels tegen Griekenland

24-03-2017 15:28
3

Zaterdag nemen de Rode Duivels het op tegen Griekenland. Bij winst zet onze nationale ploeg een grote stap richting het WK 2018 in Rusland. Maar wie verschijnt er aan de aftrap? Dit wordt het vermoedelijke elftal.

--> VERHOOGDE ODDS! België haalt het van Griekenland voor maar liefst 3(!) keer je inzet!

Doelman: Thibaut Courtois
Bij de keeper moeten we niet lang stilstaan. Als Courtois fit is – en dat is hij – staat hij onder de lat. Dat is ook tegen Griekenland het geval.

Verdediging: Laurent Ciman – Toby Alderweireld – Jan Vertonghen
Alderweireld en Vertonghen zijn certitudes bij de Rode Duivels. Door de afwezigheid van Vincent Kompany en Eden Hazard draagt Vertonghen de aanvoerdersband

In de 3-4-2-1 van Roberto Martinez is er achterin nog plaats voor één man. Normaal zou dat Thomas Vermaelen zijn, maar hij heeft amper wedstrijdritme. Dedryck Boyata lijkt dan weer niet in de bovenste schuif te liggen. De kans is dus groot dat Laurent Ciman weer aan de aftrap verschijnt. Ciman ontgoochelde nog niet onder Martinez, waardoor hij dus een logische keuze lijkt.

Middenveld: Nacer Chadli - Axel Witsel - Radja Nainggolan - Yannick Carrasco
Thomas Meunier haakte vrijdag af. Op rechts komt er dus een plaats vrij. Thomas Foket is op het eerste gezicht de meest logische vervanger, maar alles lijkt er op dat Nacer Chadli zich op rechts mag gaan uitleven. Aan de andere kant mag Carrasco dat doen.

Voor de bekendmaking van de selectie stonden er lang vraagtekens achter de namen van Witsel (China) en Nainggolan (al gepasseerd door Martinez). De bondscoach riep de beide middenvelders toch op. Zij lijken niet gekomen voor de bank.

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Aanval: Dries Mertens – Romelu Lukaku – Kevin De Bruyne
Mertens scoort met de ogen dicht voor Napoli, Lukaku doet dat bij Everton. Als Martinez kiest voor spelers in vorm, kan hij niet buiten de twee goalgetters. Voorlopig blijft het nog twijfelachtig of De Bruyne kan spelen. Indien hij klaar is voor de strijd, mag hij door de afwezigheid van Hazard echt de lijnen uitzetten bij de Rode Duivels.