'Ranieri kan maand na Leicester-ontslag aan de slag op trainerskerkhof'

'Ranieri kan maand na Leicester-ontslag aan de slag op trainerskerkhof'

24-03-2017 14:14

Claudio Ranieri kan aan de slag in Italië. Palermo, dat toe is aan de vijfde trainer van dit seizoen, droomt van de komst van de Italiaanse kampioenenmaker.

Het verhaal is inmiddels bekend: Ranieri werd vorige maand ontslagen door Leicester City, dat na het sensationele kampioenschap van afgelopen seizoen de degradatiezone naderde. Sindsdien zit hij werkloos thuis, maar mogelijk niet voor lang. Palermo hoopt hem volgens Il Corriere dello Sport te verleiden tot een terugkeer naar Italië.

Paul Baccaglini, de flamboyante nieuwe eigenaar van Palermo, ziet in Ranieri de aangewezen man om de Siciliaanse club voor degradatie te behoeden. De club is met nog negen wedstrijden voor de boeg zeven punten verwijderd van de veilige zone.

Ranieri weet waar hij aan begint, mocht hij de klus aannemen. Palermo ontsloeg dit seizoen al vier trainers. De teller van de laatste twee jaar staat op elf ontslagen trainers. Als Palermo degradeert, kan Ranieri rekenen op een stevig transferbudget om meteen weer te promoveren.