Lombaerts kijkt uit naar nieuw avontuur: Ambities van Oostende overtuigden me

Lombaerts kijkt uit naar nieuw avontuur: "Ambities van Oostende overtuigden me"

24-03-2017 12:00
2

Nicolas Lombaerts verdedigt vanaf volgend seizoen de kleuren van KV Oostende. De centrale verdediger tekende voor drie jaar en werd vrijdagmiddag voorgesteld in Durbuy.

"Hier zitten we dan", opende Lombaerts zijn mededeling. "Het was al een paar dagen aan het uitlekken, maar alles is op zijn plaats terechtgekomen. Het is een eer dat de club zoveel interesse toonde. De ambities van Oostende hebben mij kunnen overtuigen. Na tien jaar Rusland was het tijd om naar huis te komen, ook vanwege familiale redenen. Het is mooi om als West-Vlaming in West-Vlaanderen aan de slag te gaan"

De verdediger is niet naar Oostende gekomen om uit te bollen. "Ik heb nog veel ambitie en net daardoor wilde ik graag naar Oostende komen. De club haalde dit seizoen de bekerfinale en staat vijfde in de stand, hier groeit duidelijk iets moois. Ik ben blij dat we de transfer nu al hebben kunnen afronden, zo kan ik in schoonheid afscheid nemen van Zenit en in de zomer met een gerust gevoel ar Oostende komen. "

Het was een werk van lange adem, erkent ook Lombaerts. Het heeft inderdaad wat voeten in de aarde gehad, maar door het volhouden van Marc Coucke is het toch gelukt. Ik wil ook mijn manager bedanken, wat hij is hier even mee bezig geweest. Ik ben super tevreden dat ik deze volgende stap in mijn leven kan zetten."

Lees ook: Coucke in de wolken met Lombaerts: "Deze transfer getuigt van ambitie"