Coucke in de wolken met Lombaerts: Deze transfer getuigt van ambitie

Coucke in de wolken met Lombaerts: "Deze transfer getuigt van ambitie"

24-03-2017 11:41

Nicolas Lombaerts is vanaf volgend seizoen een speler van KV Oostende. De verdediger ondertekende een overeenkomst voor drie seizoen aan de kust. In Durbuy, waar de ploeg de Play-Offs voorbereidt, werd onze landgenoot vrijdagmiddag voorgesteld. Voorzitter Marc Coucke was in zijn nopjes.

"Deze transfer heeft wat voeten in de aarde gehad", opende Coucke de persconferentie. "Het is jammer dat het in de vorige transferperiode nog niet lukte. Zenit stelde zich nu wel heel schikkelijk en flexibel op. Ik wil ook de manager van Nicolas bedanken, met wie we intens hebben samengewerkt de voorbije maanden. We hadden samen één doel: Nicolas naar Oostende brengen."

Oostende is sinds de komst van Coucke aan een opmars bezig in het Belgische voetbal en verloor vorige week nog zijn eerste bekerfinale. "Het is een transfer die getuigt van ambitie van de club uit, maar ook van Nicolas. Hij wil vanuit Rusland via Oostende opnieuw in Rusland geraken (het WK 2018, nvdr.). We mikken op ee mix van jeugdige talentvolle spelers en enkele ervaren manschappen. We hopen met Nicolas nog beter te kunnen worden en een vaste waarde in de subtop te blijven", aldus Coucke.

Lees ook: Lombaerts kijkt uit naar nieuw avontuur: "Ambities van Oostende overtuigden me"