'Chinezen moeten opboksen tegen oprichter JBC en ex-manager Clijsters'

'Chinezen moeten opboksen tegen oprichter JBC en ex-manager Clijsters'

24-03-2017 09:28

De kans dat Oud-Heverlee Leuven binnenkort in andere handen komt, is groot. Een investeerden uit China leek het lang te gaan halen, maar die moet nu opboksen tegen vijf Vlaamse ondernemers. Dat schrijft De Tijd.

--> STRAFFE ODD! Tubize begint Play-Downs goed tegen OHL: 4,75 keer je inzet!

Eerder was het al bekend dat Bart De Smet, topman van de Belgische verzekeraar Ageas, een groep ondernemers rond zich verzameld had om Oud-Heverlee Leuven in Vlaamse handen te houden. Nu weten we ook de andere namen.

Jean-Baptiste Claes en Bob Verbeeck (foto) springen het meest in het oog. De eerste is de oprichter van modeketen JBC. De tweede is de voormalige manager van Kim Clijsters en huidig CEO van sport-, media- en evenementenbedrijf Golazo. De twee anderen zijn: Walter Vangoidsenhoven, een Leuvense ondernemer in horeca en vastgoed, en Michel Vanstallen, voorzitter van zorggroep Dorian uit Dilbeek.

Top twaalf
De vijf hebben een voorstel klaar om OHL te redden van de ondergang. 'De bedoeling is om OHL te ondersteunen en verder uit te bouwen met een sterke lokale verankering, in nauwe samenwerking met alle geïnteresseerde bedrijven, OHL op Dreef, supporters, vrijwilligers, de stad Leuven en de gemeente Oud-Heverlee', schrijft de krant;

De vijf willen dat Oud-Heverlee Leuven op termijn een vaste waarde wordt binnen de top twaalf van Eerste Klasse A en dat de jeugdwerking verder wordt uitgebouwd. De ondernemers gaan binnenkort hun plannen voorstellen aan het huidige clubbestuur en de stad.