Als hij niet presteerde, zei men: 'Kijk die mafkees lopen met zijn hoed'

"Als hij niet presteerde, zei men: 'Kijk die mafkees lopen met zijn hoed'

24-03-2017 08:15

Memphis Depay maakte in Engeland kennis met het fenomeen dat een tabloid heet. De aanvaller verscheen om de haverklap in de media, maar niet door zijn voetbalkwaliteiten. Marcel Brands, technisch manager van PSV, neemt het voor hem op.

"Hier in Eindhoven liep hij zo vaak met een hoed op", wijst Brands in Voetbal International naar de kledingkeuze van Memphis. "Toon Gerbrands woonde in hetzelfde appartementencomplex. Als Memphis de hond uitliet, kreeg die nog geen tijd om zijn behoefte te doen, zoveel mensen dromden om hem heen. Nou, toen had Memphis dus ook gewoon die hoed op."

"Op het moment dat hij niet presteerde, zei men ineens: 'Kijk die mafkees lopen met z'n hoed'. Hij heeft hier in de loop van de jaren vier contracten getekend. Dan kwam hij altijd in flitsende nieuwe schoenen en een trendy jasje. Hij kleedde zich er netjes voor aan, vond hij mooi", meent Brands.

Memphis houdt van een dergelijke levensstijl, maar kent ook de andere kant. "Als zestienjarige jongens een contractje tekenen in een stil kamertje, zien mensen dat niet. Dus hij kreeg helemaal geen kapsones toen hij een miljoenencontract tekende. Memphis is juist authentiek. Ik ken hem niet anders."