Karelis waarschuw Rode Duivels: Dodelijk in de zestien

Karelis waarschuw Rode Duivels: "Dodelijk in de zestien"

24-03-2017 07:21
1

Voor Nikolaos Karelis is een duel tussen België en Griekenland altijd extra bijzonder. De Genkse spits ligt al enkele maanden in lappenmand maar zal zaterdag zijn Griekse ploegmakkers vanuit de tribune aanmoedigen.

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Ondanks zijn blessure maakt Karelis gewoon deel uit van de Griekse selectie. "Net zoals eerste doelman Karnezis en de geschorste centrale verdediger Papadopoulos", vertelt de Genkse goalgetter aan Het Belang van Limburg. Volgens Karelis onderschatten de Rode Duivels de Grieken te veel. Vooral op de counter liggen er kansen volgens de Genkenaar. "Denk maar dat jullie de zo maar zullen winnnen. Ik heb er vertrouwen in dat we iets kunnen pakken tegen groepsfavoriet België. Wij kunnen een hecht blok vormen en er snel uitkomen", vertelt Karelis.

Volgens Karelis mogen de Belgen vooral Benfica-spits Mitroglou niet uit het oog verliezen. "Hij is erg sterk en dodelijk in de zestien.Zoals Karelis? De coach kiest voor een systeem met één diepe spits. Daarom speelde ik de voorbije wedstrijden als linksbuiten. Niet mijn beste positie maar ik doe het graag om de ploeg te helpen", besluit Karelis.