Martinez geeft niets prijs: Kan net zo goed fax sturen naar Grieken

Martinez geeft niets prijs: "Kan net zo goed fax sturen naar Grieken"

24-03-2017 07:00

Zaterdag proberen de Rode Duivels tegen Griekenland een nieuwe stap te zetten naar het WK in Rusland. Bondscoach Roberto Martinez kan voor het eerst in zijn prille carrière bij de nationale ploeg niet rekenen op Eden Hazard. 

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Voorlopig blijft het koffiedik kijken hoe de bondscoach het verlies van zijn smaakmaker gaat opvangen. Ook de beschikbaarheid van de twijfelachtige Thomas Meunier wordt cruciaal voor de opstelling van de bondscoach. "We zullen vrijdag zien. Anders kan ik net zo goed een fax sturen naar de Griekse voetbalbond. Foket? Misschien. Een driemansdefensie of een verdediging met vier, het kan allebei", zegt Martinez aan Het Laatste Nieuws.

Met Griekenland staat de bondscoach zijn zevende interland te wachten voor de Rode Duivels. Tegen de Grieken kan de Spanjaard voor de eerste keer geen rekening houden met Hazard. "Eden geeft richting' aan een ploeg. Nog meer dan vroeger is Eden gaan voetballen als een echte leider, wat ik ook altijd beweerd heb. Hij neemt veel verantwoordelijkheid. Het wordt een test voor de ploeg om te zien hoe we het uitvallen van Eden opvangen. Maar we moeten als ploeg op elk moment voorbereid zijn op het uitvallen van spelers van het niveau van Eden. Het mag eigenlijk geen probleem vormen", besluit de bondscoach.