Benzema eist uitleg: 'Ik heb mijn schuld betaald, het duurt al anderhalf jaar'

Benzema eist uitleg: 'Ik heb mijn schuld betaald, het duurt al anderhalf jaar'

23-03-2017 20:15

Karim Benzema is niet blij dat de Franse bondscoach Didier Deschamps hem nog altijd negeert. De aanvaller van Real Madrid is sinds het sekstapeschandaal rond Mathieu Valbuena persona non grata bij Les Bleus.

Benzema miste in de nasleep van de rel al het EK in eigen land. Hoewel hij nu weer mag worden opgeroepen, stelt Deschamps nog altijd geen prijs op zijn aanwezigheid. "Het is moeilijk als je speelt voor een grote club. Bij Real spelen alleen maar internationals", reageert Benzema tegenover RMC Sport. "Het valt me zwaar, want ik houd van voetbal. Ik speel graag grote wedstrijden."

"Ik heb het altijd als een eer beschouwd om voor Frankrijk te mogen spelen en het stelt me teleur dat ik niet bij de selectie zit", vervolgt de 29-jarige spits, die uitleg eist van Deschamps. "Ik vind het oneerlijk, heb er geen verklaring voor. Ik ben een man en wil uitleg. Ik wil tenminste met hem praten. Tot die tijd houd ik mezelf voor dat ik om tactische redenen niet wordt geselecteerd."

Benzema zou het onterecht vinden als hij vanwege het sekstapeschandaal buiten de selectie wordt gehouden. "Ik ben niet schuldig. En ik heb mijn schuld sowieso al lang betaald, het duurt al bijna anderhalf jaar."