'Everton krijgt concurrentie van stadgenoot voor verdediger': Het is vleiend

'Everton krijgt concurrentie van stadgenoot voor verdediger': "Het is vleiend"

23-03-2017 19:30

Everton-manager Ronald Koeman krijgt in de strijd om de handtekening van Michael Keane concurrentie van stadgenoot Liverpool. De 24-jarige Engelsman is 'vereerd' door de belangstelling, laat hij weten aan The Daily Mail.

Keane mocht in 2014 vertrekken bij Manchester United, waarna hij zich bij Burnley evenwel heeft ontwikkeld tot een van de betere verdedigers van de Premier League. Dat leverde hem al een uitnodiging voor het Engelse elftal op en komende zomer ligt een transfer in het verschiet.

Liverpool heeft zich nu als nieuwste kandidaat bij de geïnteresseerden gevoegd. Ook Everton, Manchester City en Leicester City azen op de handtekening van Keane. "Het is vleiend, maar ik focus mij op Burnley", aldus de hoofdrolspeler. "We hebben nog negen duels voor de boeg en daarin moeten we ons zien te handhaven. Maar de interesse kan alleen betekenen dat je het goed doet."

Mocht het van een transfer komen, dan zal het voor Keane wel even vreemd zijn dat hij de strijd met Manchester United moet aangaan om de Premier League-titel. "Ik dacht altijd dat ik het ging maken bij United", aldus het jeugdproduct van de club. "Een aantal manager wisselingen hielpen niet mee, maar toen ik vertrok wilde ik iets bewijzen."