Ghelamco na nieuwe tegenvaller: Geloven nog steeds in goede afloop

Ghelamco na nieuwe tegenvaller: "Geloven nog steeds in goede afloop"

23-03-2017 19:15

Bouwpromotor Ghelamco vind het negatieve advies van het Vlaamse gewest geen domper. Dat vertelde bestuurder Filip Neyt aan Sporza.

VoetbalPrimeur.be meldde eerder al dat de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaren geen vergunning zouden willen verschaffen voor het nieuwe stadion. "Het Vlaamse gewest kon niet anders dan een negatief advies geven", aldus Neyt. "Die buurtweg is immers formeel nog niet afgeschaft."

"We verwachten dat de gemeente maandag ook een negatief advies zal geven, maar dan stappen we naar de Deputatie. Dat zal 3,5 maand duren, maar in die tijd kan de buurtweg wél afgeschaft worden. We zijn zelf gebaat bij goeie mobiliteit rond het Eurostadion, anders is het project niet rendabel. We willen niet toegeven op mobiliteit en levenskwaliteit van de omwonenden."

De tijd tikt wel in het nadeel van Ghelamco. "De deadline voor het Eurostadion is eind 2019, maar liefst is het wel vroeger klaar. We geloven nog altijd in een goeie afloop, want we zijn hoopvol dat de Deputatie wél een gunstig advies zal geven."