Simeone zei nee tegen topsalaris: 'Ik had 35 miljoen redenen'

Simeone zei nee tegen topsalaris: 'Ik had 35 miljoen redenen'

23-03-2017 18:32

Diego Simeone besloot Atlético Madrid afgelopen zomer trouw te blijven, maar dat betekent niet dat hij niet in de verleiding was om elders aan te slag te gaan. De trainer had liefst '35 miljoen redenen' om voor een andere club te kiezen.

Daarmee bedoelt Simeone 35 miljoen euro, om precies te zijn. "Maar uitendelijk besloot ik te blijven, omdat ik niet weg wilde en dat wil ik nog steeds niet. Ik voel mij nog steeds sterk verbonden met de club en met wat ik hier doe", stelt de flamboyante Argentijn in gesprek met AS. "De club doet het uitstekend, maar er is ruimte voor verbetering."

"We verhuizen naar een nieuw stadion, ons budget wordt groter en als God het wil blijven we in de Champions League", vervolgt Simeone, die wel zijn contractduur liet terugbrengen van 2020 naar 2018. "Dat was het beste in die situatie. Het is minder schadelijk als de verbintenissen minder lang zijn."

Welke club Simeone wilde wegkapen uit Madrid, onthult hij niet. Naar verluidt gaat het echter om Internazionale, dat na de afwijzing van de Atlético-trainer bij Frank de Boer uitkwam.