Wat Wim De Decker heeft gedaan, dat is nog straffer dan Vanhaezebrouck

"Wat Wim De Decker heeft gedaan, dat is nog straffer dan Vanhaezebrouck"

23-03-2017 16:21
1

Stijn Stijnen werd onlangs ontslagen bij Sporting Hasselt, hij moet dus op zoek naar een andere job. Die is bij voorkeur binnen het voetbal, want zijn passie voor de sport is niet veranderd.

Stijnen is onder meer ook analist bij de regionale televisie, hij blijft dus fervent bezig met voetbal. "Ik heb van één van mijn eerste periodes zonder club gebruikgemaakt om veel met mijn kinderen op te trekken en dingen te doen waar je anders geen tijd voor hebt. Maar ik ben ook nog altijd naar heel veel wedstrijden gaan kijken. Zo heb ik het parcours van Wim De Decker gevolgd. Waar hij bij Antwerp in slaagde, is straffer dan wat Vanhaezebrouck bij Gent deed. Voetbal is altijd dichtbij. Als je al dertig jaar niets anders kent, kan je dat niet zomaar loslaten", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zijn ex-club Hasselt volgt Stijnen evenwel met pijn in het hart. "Dt is nog wat vroeg. Het is anders dan dat je zomaar bij een club aan de slag gaat en bedankt wordt. Toen ik vijf jaar geleden gecontacteerd werd omdat de voorzitter de handdoek wou gooien, belandde ik in een kantoor met drie deurwaarders. Moederziel alleen. Intussen is de club opnieuw populair en mengen er zich meer mensen. Meer mensen, betekent ook meer haaien. Die zaten toen in 2012 nog diep in het water, maar willen nu zeggenschap zonder verantwoordelijkheid te moeten nemen."