Kiest Martinez bijzonder verrassende vervanger voor Meunier?

Kiest Martinez bijzonder verrassende vervanger voor Meunier?

23-03-2017 16:00

Door de blessure bij Thomas Meunier komt er mogelijk een vacature vrij op de rechtsachter bij de Rode Duivels. Logischerwijze is de basisplek dan voor Thomas Foket, de enige andere geselecteerde die rechtsback speelt bij zijn ploeg. Roberto Martinez kan echter ook op de verrassing spelen.

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Martinez denkt er namelijk over na om Nacer Chadli de volledige flank te laten doen. "Nacer Chadli kunnen we zowel op links als op rechts zetten, voor de driemansverdediging. Het klopt dat Nacer nog nooit op die positie gespeeld heeft, maar dat gold enkele maanden geleden ook voor Meunier. Ze hebben echter beiden de intelligentie en de nodige kwaliteiten. In het huidige voetbal moeten ook de aanvallend ingestelde spelers kunnen meeverdedigen", wordt hij geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De andere twee opties die hij noemt zijn voorspelbaarder. "Thomas Foket speelt ook bij AA Gent op die positie. In Nederland is hij na de rust ingevallen voor Meunier en deed hij het eveneens goed. Ook Toby Alderweireld kan op rechts spelen, maar dat betekent dan wel dat we met vier achterin starten. Ik wil niet vastzitten in een systeem."