Collega van Mignolet schrikt op: 'De dokter haalde me meteen van het veld'

Collega van Mignolet schrikt op: 'De dokter haalde me meteen van het veld'

23-03-2017 12:30

Georginio Wijnaldum speelt sinds afgelopen zomer bij Liverpool en heeft zich al bijna onmisbaar gemaakt onder manager Jürgen Klopp. De ploegmaat van Simon Mignolet komt daardoor ook anders binnen bij het Nederlands elftal.

"Liverpool, dat klinkt anders voor de mensen. Dat heb ik wel gemerkt", aldus Wijnaldum tegenover de NOS. "Maar ik ben nog dezelfde speler. Natuurlijk heb ik wel stappen gemaakt, maar het is niet zo dat ik hier binnenkom met de gedachte dat ik gestegen ben in de hiërarchie. Daar denk ik ook niet eens aan. Ik ben hier om succes te boeken met het team."

Wijnaldum wil met Oranje presteren tegen Bulgarije, in het kader van de WK-kwalificatiereeks. "Daarbij is er geen ruimte voor ego's", benadrukt de middenvelder. "We moeten winnen van Bulgarije, er zijn geen excuses. Het WK halen, dat is het belangrijkste." Hij gaat waarschijnlijk 'gewoon' spelen, ondanks een lichte hoofdblessure die Wijnaldum woensdag opliep.

"Toen ik opstond werd ik misselijk en kreeg ik het gevoel dat ik moest overgeven. De dokter haalde me meteen van het veld. Gelukkig gaat het nu weer wat beter, de misselijkheid trok snel weg, dus er is geen probleem voor zaterdag", aldus Wijnaldum.