STVV gaat niet akkoord met FIFA: Het is nooit doorgegaan

STVV gaat niet akkoord met FIFA: "Het is nooit doorgegaan"

23-03-2017 10:35

Ooit was het de bedoeling dat Panagiotis Kynigopoulos bij STVV voor de doelpunten moest gaan zorgen. Nu zorgt de Griekse spits op Stayen enkel voor beroering. De Kanaries hebben het momenteel aan de stok met de FIFA.

Via crowdfunding hoopte STVV Panagiotis Kynigopoulos binnen te halen. Investeerders (fans) moesten genoeg geld verzamelen zodoende dat de Griek naar Stayen kon komen, zich ontwikkelen en dan met winst kon worden doorverkocht. Daarna zouden de investeerder hun geld terug krijgen. De FIFA was tegen die handelswijze en blokkeerde de transfer. Daarbij deelde de FIFA een boete van 51.000 euro aan STVV uit. .

Volgens Het Belang van Limburg zijn de Kanaries niet van plan dat bedrag op te hoesten, omdat de crowdfunding nooit operationeel werd.Het geld van de investeerden staat momenteel nog op een geblokkeerde rekening. "Wij hebben van de FIFA gehoord dat we een boete van om en bij de 51.000 euro moeten ophoesten. Maar wij hebben de crowdfunding nooit laten doorgaan zonder toestemming van de FIFA", stelt CEO Philippe Bormans.

"Wij gaan dus niet akkoord met die boete,Wij wachten nog altijd op een officiële mededeling van de FIFA. Tot op heden was er alleen een persmededeling."

Lees ook: STVV-fans willen geld voor spits terugzien: "Wachten op rapport FIFA"