Podolski neemt afscheid: God heeft mij een linkervoet gegeven

Podolski neemt afscheid: "God heeft mij een linkervoet gegeven"

23-03-2017 09:25

Lukas Podolski is trots dat hij op zeer stijlvolle wijze afscheid heeft kunnen nemen van Die Mannschaft. De 31-jarige aanvaller besliste in zijn laatste interland de klassieker tussen Duitsland en Engeland met een wonderschone treffer: 1-0.

"Het is net een film, zoals het uiteindelijk is gelopen", liet Podolski na afloop in Dortmund weten aan de ARD. "We hebben met 1-0 gewonnen en ik maakte het enige doelpunt. God heeft me nu eenmaal een linkervoet gegeven waarmee ik veel kan uitrichten."

Het beladen treffen was haast één groot eerbetoon aan de Galatasaray-speler, die in 130 interlands liefst 49 keer scoorde. "Volgens mij zaten er wel dertigduizend mensen uit Keulen op de tribune", doelt Podolski op zijn Heimat. "Ik had voortdurend kippenvel. Ik ben er heel erg trots op dat ik dertien jaar deel heb uitgemaakt van de nationale ploeg."

Bondscoach Joachim Löw gaf Podolski ruim vijf minuten voor tijd een publiekswissel. "Ik wilde dat eigenlijk eerder doen, maar Lukas gaf in de rust aan graag langer te blijven staan. Hij is altijd iemand met een positieve instelling geweest, of hij nu in de basis stond of niet. Bijzondere spelers verdienen een bijzonder afscheid, dit is heel mooi voor hem."