Club Brugge kan bonus verdienen met nieuw voorstel: Het gaat niet om het geld

Club Brugge kan bonus verdienen met nieuw voorstel: "Het gaat niet om het geld"

23-03-2017 08:57

Er spelen te weinig Belgische spelers in onze eigen competitie, zo vindt de Pro League. Het is dan ook het plan om één miljoen euro te verdelen aan de vijf clubs die de meeste Belgen opstellen. Een idee van Club Brugge, dat zelf ook een bonus kan verdienen.

De vijf clubs die dit seizoen een premie hadden gekregen waren Westerlo, Zulte Waregem, KV Mechelen, Club Brugge en Waasland-Beveren. Club Brugge had daarmee  150.000 euro kunnen opstrijken, maar volgens manager Vincent Mannaert is dat niet waarom het voorstel werd gelanceerd.

"De achterliggende gedachte is dat we er moeten voor zorgen dat we het succesverhaal van de huidige generatie bestendigen. We beleven een historisch hoogtepunt met onze vijfde plaats op de FIFA-ranking gecombineerd met een zesde plaats op de Europese coëfficiëntenranglijst. Het is in het belang van het Belgische voetbal dat jonge Belgen speelminuten blijven krijgen. Het leek ons het moment om dit nu door te voeren. Dat er ook unaniem gevolg werd aan gegeven, wil zeggen dat iedereen verder kijkt dan zijn eigen ploeg", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Dat Club Brugge nu vierde staat op die ranking is mooi meegenomen. "Het is leuk om te zien dat we de eerste topclub zijn. Club Brugge heeft altijd al een traditie gehad om veel Belgen op te stellen en dat is iets wat we verder willen doortrekken. Deels door doorstroming van de eigen jeugd, deels door het aantrekken van Belgen van andere ploegen. Het gaat ons veel meer om het principe dan om het geld. Maar die sommen mogen wat ons betreft zeker nog opgedreven worden. Waarom er geen volwaardige pijler van maken bij de verdeling van de tv-gelden?"