Domper voor OHL: Chinezen verlaten vroegtijdig onderhandelingstafel

Domper voor OHL: Chinezen verlaten vroegtijdig onderhandelingstafel

22-03-2017 22:25
1

Oud-Heverlee Leuven heeft maandag en dinsdag de Chinese delegatie ontvangen waarmee het eind januari een bindend princiepsakkoord afsloot voor de verkoop van OHL, Dat meldt de Leuvense club in een persbericht, die eraan toevoegt enkele maatregelen te nemen.

"Oud-Heverlee Leuven heeft zoals bekend eind januari een bindende 'Share Purchase Agreement' afgesloten met een Chinese investeerder. Die delegatie heeft dinsdagochtend echter de onderhandelingstafel verlaten, omdat het stadsbestuur een reeds lang vastgelegde afspraak op het laatste ogenblik afzegde."

"Op dit ogenblik is de club gebonden aan de overeenkomst die werd afgesloten met de Chinese investeerder en blijft het onze juridische plicht om hiermee door te gaan. In afwachting van het antwoord van de Chinese investeerder hebben wij als goede huisvader evenwel beslist om een aantal maatregelen te nemen."

"Als we genoodzaakt zouden worden om een andere overnemer te zoeken, zullen wij een professioneel en transparant proces vastleggen waarin de club zich zal laten begeleiden door een onafhankelijk financieel adviseur met de nodige ervaring in overnames. Elke kandidaat zal antwoorden moeten geven op de vragen die ook aan de Chinese investeerder werden gesteld."