'Manchester City lost keepersprobleem op met Champions League-uitblinker'

'Manchester City lost keepersprobleem op met Champions League-uitblinker'

22-03-2017 19:55

Benfica-doelman Ederson Moraes lijkt te verkassen naar Manchester City. Portugese media melden woensdag dat City een principe-akkoord bereikt heeft met de werkgever van de Braziliaanse goalie over een transfer. 

De 23-jarige Ederson staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Benfica. Dit seizoen maakte de goalie een aantal keer indruk in de Champions League. Medio februari blonk Ederson bijvoorbeeld uit tijdens de confrontatie met Borussia Dortmund. City-manager Pep Guardiola heeft zijn oog laten vallen op de sluitpost. Record meldt dat The Citizens het met Benfica zelfs al eens zijn over een zomerse transfer. Wat City bereid is te betalen voor Ederson, is onbekend. 

Dat Guardiola niet tevreden is over de keeperssituatie in het Etihad Stadium, moge duidelijk zijn. Joe Hart - die jarenlang eerste keeper was bij de grootmacht uit de Premier League - vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Torino. Diens opvolger Claudio Bravo kreeg het vertrouwen van Guardiola, maar inmiddels is de Chileen zijn basisplaats kwijtgeraakt aan routinier Willy Caballero. De komst van een nieuwe topkeeper heeft in de zomer prioriteit voor City.