Tielemans laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: Samenzitten met makelaar

Tielemans laat zich uit over toekomst bij Anderlecht: "Samenzitten met makelaar"

22-03-2017 19:50

Youri Tielemans is mogelijk aan zijn laatste maanden bij Anderlecht bezig. De middenvelder lijkt klaar voor de stap hogerop. Maar wil hij die stap al zetten?

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

De middenvelder werd de voorbije weken weer gelinkt aan een pak Europese topclubs. Daar wil hij het nu echter nog niet over hebben. "Ik denk nog niet aan een transfer, echt niet. Na het seizoen ga ik samenzitten met mijn makelaar om de balans op te maken. Ik heb veel stappen vooruit gezet dit seizoen. Maar het kan nog beter", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Eerst wil hij zich nog verder ontwikkelen. Daarvoor krijgt hij ook hulp. "De bondscoach geeft me tips om beter te worden. Zoals dat tussen een trainer en een speler vaak gebeurt. Dat gaat dan over tactische zaken. Zoals hoe ik me moet positioneren als we met een drie- of viermansdefensie spelen. Dat is heel waardevol."

"Ik ben heel blij dat ik nu deel uitmaak van de kern van de Rode Duivels. Ik moet geduld hebben want er staat enorm veel kwaliteit voor mij. Bij Anderlecht ging alles snel maar hier moet ik geduld hebben. Ik leer hier veel. Technisch maar ook mentaal", besluit Tielemans, die zich klaar voelt voor een basisplek.