Lokeren loopt na de pauze over Nederlanders, De Sutter vindt net opnieuw

22-03-2017 18:16

Sporting Lokeren heeft zich in een oefenduel de sterkere getoond van FC Twente. Bij de rust stond de brilscore nochtans nog steeds op het bord, maar na de koffie gingen de troepen van Runar Kristinsson een versnelling hoger voetballen. Dat bleek voldoende voor de zege: 3-1.

Na 45 minuten had Lokeren ook al verdiend om op voorsprong te staan. Vooral Marko Miric had een gouden mogelijkheid aan de voet, maar de bezoekende doelman wilde niet meewerken. De Waaslanders bleven echter niet bij de pakken zitten en besloten dan maar om na de pauze het verschil te maken. Dat lukte wonderwel, met twee doelpunten in zestig seconden tijd.

Koen Persoons verzorgde de openingstreffer, waarna Tom De Sutter nog voor iemand met de ogen geknipperd had, de score verdubbelde. Lokeren had de match in de knip en prikte zelfs nog een derde keer via jongeling Amine Benchaib. Vier minuten voor tijd mocht Yaw Yeboah de eerredder nog maken voor Twente. Een goede generale repetitie op Play-Off 2 voor Lokeren, dat daarin onder meer de degens kruist met KRC Genk.