Gehavend Club stunt tegen titelverdediger Juventus in Viareggio Cup

22-03-2017 16:30
1

De beloften van Club Brugge hebben in de 1/8ste finale van de Viareggio Cup Juventus uigeschakeld. Na een 2-2 gelijkspel trok Blauw-Zwart in de strafschoopenreeks aan het langste eind en stoten ze door naar de kwartfinales.

Een gehavend club miste door de internationale verplichtingen heel wat sterkhouders. Maar dat deerde Blauw-Zwart duidelijk niet. Na amper drie minuten voetballen bracht Fadiga Club al op voorsprong met een penalty. 1-0. De Italianen hadden niet meteen een antwoord klaar en raakte niet door het Brugse blok. 1-0 was dan ook meteen de ruststand.

De tweede helft was voor de Italianen. Het schot van Juve-spits Perreira wijkt af op Tanghe en verdwijnt voorbij da kansloze Gabriël, 1-1. Een kwartier voor afluiten krijgen de Italianen een vrije trap op een interessante plek. Vasko twijfelt niet en trapt de Italianen op voorsprong. Juventus lijkt door te stoten maar in minuut 89 mag De Kuyffer allen op doel afgaan en trapt Brugge langszij. 2-2 is de eindstand, we krijgen strafschoppen. Daarin trekken de Brugse beloften aan het langtse eind en stoten zo door naar de kwartfinale in de Viareggio Cup.

Club Brugge begon aan de wedstrijd met deze elf namen: Gabriël – Nuyts, Karkache, Tanghe, Verwerft – Lynen, Peeters, Van Camp – Fadiga, Cornet, De Kuyffer