Club rekent op Vossen: Kampioenenmaker zijn is het mooiste wat er is

Club rekent op Vossen: "Kampioenenmaker zijn is het mooiste wat er is"

22-03-2017 14:00

Jelle Vossen liet in de reguliere competitie het net al vijftien keer trillen. Mede door de lange afwezigheid van José Izquierdo en Abdoulay Diaby moet Blauw-Zwart in de titelstrijd meer dan ooit op rekenen op zijn topschutter.

Vorig seizoen zat Vossen nog vaak op de bank. Nu is de spits de onbetwiste nummer één van de landskampioen. "Ik vind nummer één fout klinken. Het is voor élke voetballer aangenamer als hij veel kansen krijgt en veel mag spelen. Maar het is niet dat ik vorig jaar slecht in mijn vel zat. Ik voelde me een belangrijk onderdeel van de groep en heb me toen geschikt in die rol. In schril contrast met hoe ik me bij Burnley voelde toen ik niet mocht spelen", zegt Vossen aan Het Laatste Nieuws.

Club zal de doelpunten van de Limburger nodig hebben als het voor de tweede keer op rij de titel wil pakken. Vossen is er naar eigen zeggen nog niet bezig om de Brugse kampioenemaker te worden. "Het zou het mooiste zijn wat er is, maar ik droom er niet echt van. Het draait maar om één ding: de titel pakken. Of je dan beslissend bent in die laatste match of niet... Een mooi voorbeeld is Kennedy in 2011 bij RC Genk. Ik denk dat die dat jaar amper gespeeld heeft. Maar hij maakt wel het beslissende doelpunt tegen Standard waardoor we kampioen werden. Gaat hij zich dan beter voelen dan iemand die 15 of 20 goals gemaakt heeft dat seizoen?", aldus Vossen.