UPDATE over Rode Duivel: Als hij 99,9 procent fit is, speelt hij niet

UPDATE over Rode Duivel: "Als hij 99,9 procent fit is, speelt hij niet"

23-03-2017 13:35

Eden Hazard was tot op heden de enige Rode Duivel die zich geblesseerd af moest melden bij bondscoach Roberto Martinez. De Spanjaard is echter nog niet vrij van zorgen in de aanloop naar de WK-kwalificatiematch tegen Griekenland. Thomas Meunier is een groot vraagteken.

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Martinez sprak woensdagmiddag met de aanwezig pers en had nog geen goed nieuws te melden over Meunier. De offensieve rechtsachter van Paris Saint-Germain moest opnieuw een training laten schieten. ''Thomas Meunier traint nog altijd niet mee. Hij traint nog altijd individueel'', zo deelde Martinez mee.

De keuzeheer heeft Meunier echter nog niet volledig afgeschreven. ''Tot hiertoe evolueert het goed. Maart is een specifieke maand. Hij moet niet elke dag trainen om fit te zijn'', luidde de toelichting van Martinez. Hij hoopt Meunier deze week nog wel op training aan het werk te zien, voordat er zaterdag wordt aangetreden tegen de Grieken. ''Ik zou het wel fijn vinden mocht hij vrijdag meetrainen'', besloot Martinez.

Update 23/03 om 13.35: Donderdag had Martinez nog altijd geen goed nieuws te melden over Meunier. "Als Meunier 99,9 procent fit is, speelt hij niet. Hij moet 100 procent fit zijn, anders speelt hij niet", aldus de bondscoach tegenover Het Nieuwsblad. Indien Meunier niet speelt tegen de Grieken, mag Thomas Foket zich opmaken voor een basisplaats.