Opvallend: 'Wilmots wordt de bestbetaalde coach van Afrika'

Opvallend: 'Wilmots wordt de bestbetaalde coach van Afrika'

22-03-2017 13:26
3

Marc Wilmots is in Ivoorkust gearriveerd en zal woensdag zijn eerste persconferentie als bondscoach geven. Volgens Franstalig bronnen gaat de voormalige keuzeheer van de Rode Duivels de bestbetaalde trainer van Afrika worden.

De kranten van de Waalse groep Sudpresse schrijven woensdag dat de Ivoriaanse bond aardig in de buidel wilde tasten om Wilmots te overtuigen. Hervé Penot, de journalist van L'Equipe en kenner van het Afrikaanse voetbal, werd gecontacteerd en die meldde dat Wilmots maandelijks tussen de 80.000 en 100.000 euro op zijn bankrekening krijgt bijgeschreven.

In Afrika is dat een zeer riant salaris, want naar verluidt verdient geen andere coach meer op het continent. Zo krijgt landgenoot Hugo Broos, die dit jaar met Kameroen de Afrika Cup won, circa 45.000 euro per maand. Wilmots zou echter niet puur voor het financiële plaatje hebben gekozen. "Wilmots kon elders veel meer verdienen dan hier, maar het project dat Ivoorkust hem voorstelde, heeft hem overtuigd", zei bondsvoorzitter Augustin Sidy Diallo dinsdag al.