Spaanse club heeft genoeg gezien: 'Rode Duivel mag nieuwe club zoeken'

Spaanse club heeft genoeg gezien: 'Rode Duivel mag nieuwe club zoeken'

22-03-2017 11:52
1

Zakaria Bakkali stond ooit bekend als één van de grootste Belgische talenten. Een foute transferkeuze heeft onze landgenoot echter flink teruggeworpen in zijn ontwikkeling. Bakkali zou nu zelfs moeten vertrekken bij Valencia.

Bakkali kwam dit seizoen voorlopig tot 16 optredens in de Primera Division, maar de flankspeler mocht pas één keer van het begin starten. Bakkali moet het vooral doen met korte invalbeurten, waardoor hij in totaal pas 268 minuten op het veld stond. De nu 21-jarige dribbelaar kon tijdens zijn invalbeurten weinig indruk maken, met slechts een treffer en nul assists. Valencia zou volgens Het Laatste Nieuws hebben besloten om hem deze zomer van de hand te doen.

Diverse Belgische ploegen probeerden in januari al een oplossing te bieden, maar het kwam toen niet tot een wintertransfer. Mogelijk wagen zij binnenkort een nieuwe poging. Bakkali staat nog tot en met medio 2020 onder contract bij Valencia. Geïnteresseerd clubs moeten dus waarschijnlijk wel een transfersom op tafel leggen. Bakkali kreeg vorige week al een tegenvaller te verwerken, nadat hij door bondscoach Johan Walem niet was opgeroepen voor de beloften.