Zelfzekere Tielemans wil gewoon in de basis staan: ''Ben er klaar voor''

Zelfzekere Tielemans wil gewoon in de basis staan: ''Ben er klaar voor''

22-03-2017 11:30

Youri Tielemans haalt over een langere periode al een zeer hoog niveau en is dan ook met zelfvertrouwen gearriveerd bij de Rode Duivels. De youngster van Anderlecht durft ook uit te spraken dat hij klaar is voor een basisplaats.

--> HELEMAAL BAAS! België kent geen problemen met Griekenland: 3,40 keer je inzet!

De tweevoudig international voelt zich helemaal thuis bij de nationale ploeg. "De periode van verwondering is stilaan voorbij", laat Tielemans weten aan Het Laatste Nieuws. "Ik voel me één van de jongens, en zo gedraag ik me ook. Ik voel me hier steeds meer thuis en de sfeer binnen de groep is fantastisch. Ik ben er intussen al een paar keer bij geweest en ik wil er ook bij blìjven."

Tielemans durft nu hardop te dromen van een basisplaats tegen Griekenland. "Het is aan de trainer om zijn keuzes te maken, maar ik weet dat ik de capaciteiten heb om in de ploeg te staan. Ik wil hem dat nu tonen op training, dat ik klaar ben om deel uit te maken van de basiself, of toch op zijn minst in te vallen. Ik voel ook dat ik de laatste maanden bij Anderlecht steeds meer naar een hoger niveau groei'', klinkt het vol zelfvetrouwen.

Het 19-jarige middenvelder beseft dat bondscoach Roberto Martinez veel keuzes heeft voor zijn positie, maar is niet bang voor de concurrentie van ondere andere Radja Nainggolan en Axel Witsel."Het is drummen op het middenveld. Er zijn zoveel sterke spelers op mijn positie binnen deze ploeg, maar ik denk dat ik ook mijn nut kan hebben. Het is gewoon aan mij om hard te werken op training deze week, zodat de bondscoach voor een moeilijke keuze komt te staan."