'Racing Genk druk bezig met toekomst en neemt afscheid van doelman'

'Racing Genk druk bezig met toekomst en neemt afscheid van doelman'

22-03-2017 10:27

Racing Genk liep dit seizoen zeer teleurstellend een plaats in Play-Off 1 mis. De club is achter de schermen al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen om een herhaling van dit scenario te voorkomen.

Woensdag werd al bekend dat de Limburgers de aankoopoptie in de contract van twee huurlingen wil gaan lichten. Genk zal na de tegenvallende prestaties in de competitie ook afscheid gaan nemen van diverse spelers. Volgens Het Laatste Nieuws is er voor doelman Marco Bizot geen toekomst meer bij de club.

De 26-jarige Nederlander heeft een aflopende verbintenis en volgens de krant zijn de technische bestuurders niet van plan om hem langer in Genk te houden. De samenwerking kon automatisch met één jaar verlengd worden via een optie, maar Genk maakt daar geen gebruik van. Bizot kwam in de zomer van 2014 voor 1,5 miljoen euro over van het Nederlandse FC Groningen. Hij wist echter nimmer tot de onbetwiste nummer één uit te groeien. Sinds januari is hij vanwege een blessure al vervangen door Mathew Ryan, dus waarschijnlijk heeft Bizot zijn laatste van 74 duels al gespeeld.