Jeugdspeler haalt uit: In Genk gaat het er veel familialer aan toe dan bij Club

Jeugdspeler haalt uit: "In Genk gaat het er veel familialer aan toe dan bij Club"

22-03-2017 09:38

Genk heeft met Christophe Janssens een 'nieuw' talent rondlopen in de kern. De verdediger kwam anderhalf jaar geleden over van Club Brugge. Bij de Limburgers heeft hij het ook enorm naar zijn zin.

De linksachter zit sinds de winterstop in de Genkse A-kern. Hij greep die kans met beide handen. Nadat Jere Uronen op training uitviel en Bojan Nastic zich blesseerde was het aan Janssens. De verdediger maakte een pak indruk op Albert Stuivenberg. Zodanig zelfs dat hij Nastic lijkt voorbijgestoken te zijn in de hiërarchie. Hij hoopt dan zelf ook graag langer te blijven.

"Mijn verbintenis loopt af, maar ik hoop dat ik binnenkort een nieuw contract kan ondertekenen. Dat is werk voor mijn manager, ik wil me op het voetbal concentreren. Ik ben erg blij met de kansen die ik krijg onder Stuivenberg. Hij is een heel open coach, die iedereen in zijn kansen doet geloven", zegt hij in Het Belang van Limburg.

De linksachter voelt zich duidelijk goed in Limburg. Veel beter ook dan in West-Vlaanderen, waar hij geen uitzicht had op speelkansen. "Ik ben heel tevreden in Genk, waar het er veel familialer aan toegaat dan bij Club Brugge. In deze omstandigheden presteer ik het best", besluit hij.