Elk sprookje heeft keerzijde, Boeckx mogelijk niet meer nummer één van RSCA

Elk sprookje heeft keerzijde, Boeckx mogelijk niet meer nummer één van RSCA

22-03-2017 08:08
2

Dat ze bij Anderlecht in Frank Boeckx geloven, werd wel duidelijk met zijn contractverlenging. Hij zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2020. Dat betekent echter niet dat hij ook speelgaranties krijgt.

--> EUROPESE GLORIE! Anderlecht wint de Europa League! Van €10 naar €120!

Boeckx krijgt dan wel een nieuw contract, hij blijft niet automatisch eerste doelman bij de Brusselaars. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht heeft met Mile Svilar namelijk een groot talent in de wachtzaal. De zeventienjarige zoon van Ratko Svilar wordt bij de club gezien als één van de grootste talenten. Hij bleef, ondanks aanbiedingen uit de Premier League, bij Anderlecht omdat er hem een eerlijke kans werd gegarandeerd. Die moet er nu eindelijk aan zien te komen.

De jonge doelman zou aan het begin van volgens seizoen tijdens de voorbereiding op gelijke voet starten met Boeckx. Als hij René Weiler kan overtuigen van zijn kwaliteiten, krijgt hij dus een plekje in de basis. Boeckx verhuist dan weer naar de bank. Wie derde doelman van Anderlecht zal worden, is onduidelijk. Rubén Martinez keert normaal gezien terug naar Spanje en Davy Roef keert terug naar België. Al is het nog maar de vraag of die een plek als derde doelman ziet zitten.