'Mertens brengt Napoli in lastig parket, fikse loonsverhoging of afscheid nadert'

'Mertens brengt Napoli in lastig parket, fikse loonsverhoging of afscheid nadert'

22-03-2017 07:17

Het is nog maar de vraag of Dries Mertens bij Napoli blijft. De Italiaanse club wil zijn contract verlengen, maar Mertens houdt de boot nog af. Hij wil graag meer geld zien na zijn sterke prestaties.

Bij Napoli maken ze zich volgens Het Laatste Nieuws steeds meer zorgen over Mertens. De Rode Duivel wil zijn handtekening maar niet zetten onder een nieuw contract bij de club. Hij heeft nog een verbintenis tot medio 2018 bij Napoli, maar dat wil men graag verlengen. Hij zou al een voorstel gekregen hebben. Dat vond Mertens echter niet genoeg.

Mertens zou zijn loon bijna verdubbeld zien worden, van 1,2 miljoen naar 2,25 miljoen euro per jaar, exclusief bonussen. Maar nu Mertens aan de lopende band blijft scoren (twintig goals in de Serie A), twijfelt hij. Hij zou graag nog meer willen verdienen. In Italië klinkt het dat hij maar liefst drie miljoen euro per jaar wil vangen. Een salaris dat hij bij een andere club ook makkelijk kan verdienen.

Napoli zit dus in een lastig parket. Het moet Mertens nog een stevige loonsverhoging aanbieden als het hem wil houden, of het moet hem verkopen. Aan interesse is er trouwens geen gebrek. Zo zou Mertens kunnen vertrekken naar Internazionale of Engeland.