'Genk bereidt zich voor op volgend seizoen, drie miljoen euro voor twee pionnen'

'Genk bereidt zich voor op volgend seizoen, drie miljoen euro voor twee pionnen'

22-03-2017 07:00
2

KRC Genk werkt al volop aan volgend seizoen. Dat wordt een seizoen met Jean-Paul Boëtius. De Limburgers zijn van plan om de aankoopoptie in zijn contract te lichten. Net zoals bij Rusland Malinovskyi.

Bij Genk heeft Boëtius zijn carrière helemaal uit het slop gehaald. De Nederlander kwam tien keer in actie voor Genk en was daarin goed voor twee doelpunten en één assist. Het Laatste Nieuws meldt dat Genk hem dan ook definitief wil overnemen van FC Basel. De club is van plan om de aankoopoptie van één miljoen euro in zijn huurtcontract te lichten. Dat moet nog voor het einde van deze maand gebeuren. Genk moet dus snel handelen, al heeft Boëtius wel zin in een langer verblijf.

Niet alleen Boëtius, maar ook Malinovskyi mag langer blijven bij Genk. De Oekraïener wordt op dit moment nog steeds gehuurd van Shakhtar Donetsk. Hij kan echter overgenomen worden voor twee miljoen euro. Een prijs die Genk graag wil betalen voor de middenvelder. Als Genk de optie licht, tekent hij een contract van vier seizoenen bij de Limburgers.