Ferrera krijgt veeg uit de pan: De manier waarop hij reageerde...

Ferrera krijgt veeg uit de pan: "De manier waarop hij reageerde..."

21-03-2017 18:00
6

Yannick Ferrera werd dit seizoen ontslagen bij Standard, om de Rouches met KV Mechelen uiteindelijk voorbij te steken. Een harde dobber voor Olivier Renard, één van de mannen die hem ontsloeg. Die geeft echter aan dat hij een heel andere coach bezig ziet. 

Renard benadrukt dat zijn ontslag bij Standard terecht was, maar dat Ferrera ondertussen heeft bijgeleerd. Ik heb nog goeie contacten in Mechelen en ik hoor dat hij op heel bepaalde punten vooruitgang geboekt heeft. Hij doet nu precies wat ik hem hier vroeg om te doen, maar voor hem waren dat aanvallen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Het gaat dan kennelijk vooral om het beheren van zijn spelersgroep. "Ik ga geen namen noemen, maar bij KV zit er iemand in de kern van wie ik dacht: hij en Ferrera, dat gaat nooit marcheren. Maar ik hoor dat het wel goed gaat. Omdat Ferrera veranderd is. Dat betekent dat hij naar mij geluisterd heeft. Het is zoals op school... Er is een leraar die je verfoeit en 25 jaar later zeg je: het was een harde, maar hij heeft me wel beter gemaakt."

Renard heeft dan ook nooit ontkent dat Ferrera een goede coach ... kan worden. "Hij heeft een marge om een goeie coach te worden. Misschien is hij op een dag klaar voor Anderlecht. Of voor Standard. Maar toen hij hier was, was hij niet klaar. De manier waarop hij reageerde wanneer ik probeerde een discussie aan te gaan ... We maken allemaal fouten, maar je moet daar de verantwoordelijkheid voor nemen", benadrukt Renard nog.