Als Hasi was gebleven, weet ik niet of ik hier nog had gespeeld

"Als Hasi was gebleven, weet ik niet of ik hier nog had gespeeld"

21-03-2017 17:15

Onder het bewind van René Weiler zijn er heel wat spelers van Anderlecht teruggegroeid naar hun beste niveau. Dat geldt ook voor verdediger Bram Nuytinck. Die voelt zich herboren, vooral dan omdat het niet boterde met de voorganger van Weiler.

Besnik Hasi gebruikte Nuytinck bitter weinig, en dat stak flink tegen. "Als de trainer was gebleven, weet ik niet of ik hier nog had gespeeld. Hasi en ik... Dat liep gewoon niet. Hij heeft zijn eigen methodes, zijn eigen denkbeelden, die strookten niet met de mijne. We hebben ook twee jaar geen prijzen gepakt. We waren gewoon geen team. De sfeer is nu veel beter in de kleedkamer. Vorig jaar was er meer afstand onderling, minder samenhang tussen de spelers. Nu gaat iedereen veel beter met elkaar om", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Nuytinck werd niet voldoende beloond voor zijn inspanningen. "Ik werkte keihard, elke dag. Nog altijd steeds mezelf opladen voor die extra trainingen, in mijn eentje. Ik deed er alles aan om mijn kans te krijgen en het leek niets uit te maken. Want ik speelde toch niet. Dat voelde oneerlijk. Omdat ik me wil bewijzen. Ik ben nogal een gedreven ventje. Ik kan niet tegen mijn verlies. De blessure en daarna niet spelen, niet terugkomen, voelden óók als een verlies."

Nuytinck is achteraf gezien heel blij dat hij toch is gebleven. "Ik voel zó'n drang om me te laten gelden. Ik voer een continue strijd met het vooruitwillen. Dus als ik hier was weggegaan zonder me die laatste jaren te hebben bewezen... Dat had ik verschrikkelijk gevonden."