Degryse: Verrast dat Dimata nog geen kans krijgt bij Rode Duivels

Degryse: "Verrast dat Dimata nog geen kans krijgt bij Rode Duivels"

21-03-2017 15:37
4

Landry Dimata was voor dit seizoen een onbekende. Oostende had hem net voor een prikje weggehaald bij Standard. Nog geen seizoen later is hij één van de revelaties van het seizoen, een status die hij bevestigde met twee doelpunten en een prima prestatie in de bekerfinale. Als het van analist Marc Degryse afhangt, zat Dimata in de selectie van de Rode Duivels.

--> HELEMAAL BAAS! België kent geen problemen met Griekenland: 3,40 keer je inzet!

"Landry Dimata verblindt Brussel en heel België. Wat hij is rijp voor zijn jonge leeftijd! Hij is snel, krachtig en heeft een doel", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "Hij was de beste man op het veld in de bekerfinale." De spits geniet dan ook heel wat belangstelling.

Voor Degryse is een selectie voor de nationale ploeg dichtbij. "Eerlijk gezegd had ik hem nu al verwacht in de selectie van de Rode Duivels. Met de oefeninterland tegen Rusland op het programma was het een ideale gelegenheid geweest om hem te integreren en te zien wat hij kan bijbrengen. Verdient Dimata een selectie niet meer dan Michy Batshuayi, die amper speelt bij Chelsea?"