Ex-beloftencaptain van Club speelt nu Down Under: Zeer aangenaam verrast

Ex-beloftencaptain van Club speelt nu Down Under: "Zeer aangenaam verrast"

21-03-2017 17:00

De Belgische verdediger Mateusz Kuzmicki was ooit beloftencaptain bij Club Brugge, maar hij brak nooit door in de A-ploeg. Via omzwervingen bij Roda JC en de amateurs van HSV Hoek is hij nu een heel nieuwe weg ingeslagen. Hij speelt nu bij Adelaide Comets, een club uit de Australische tweede afdeling.

Kuzmicki maakt in Australië zijn dromen waar. "Ik had er nood aan om de wereld te zien, nu ik nog begin twintig ben. Dat heeft me altijd aangesproken. Op een dag heb ik beslist om een enkel ticket naar Sydney te boeken. Na een paar weken het indrukwekkende Sydney gezien te hebben, heb ik beslist om Adelaide te bezoeken. Daar ben ik in contact gekomen met mensen die wat betrokken zijn met de voetbalwereld. Na een weekje meetrainen met de Adelaide Comets, heb ik een contract voor een jaar met optie getekend", vertelt hij aan VoetbalPrimeur.be.

Over het niveau kan de Belg van Poolse origine niet klagen. "Ik was zeer aangenaam verrast. De Playstation4 League waarin we spelen is een leuke mix van tactiek, fysiek spel en ploegen die echt voetbal willen spelen. Het weer en de sfeer tijdens de wedstrijden zorgen voor een unieke ervaring. Voetbal is hier nochtans niet de populairste sport. Hier draait alles om cricket en footy, een Australische vorm van rugby."

Kuzmicki is al een maand of vijf in Australië, maar geniet nog met volle teugen van zijn nieuwe omgeving. "Heimwee? Dat heb ik niet. Via FaceTime, Whatsapp en Facebook is het tegenwoordig ook zo makkelijk om contact te houden met familie en vrienden. Al denk ik hier wel vaak aan het eten thuis. Een spaghetti à la mama zou bijvoorbeeld wel nog eens serieus smaken", lacht hij.

Link met België
Kuzmicki benadrukt wel dat hij de deur zeker niet sluit voor België. "Uiteraard, maar na vijf maanden Australië kan ik zeggen dat ik me hier ook begin thuis te voelen. Het voetbal in het algemeen volg ik niet veel meer, maar ik bekijk wel nog elke week snel de uitslagen van de Premier League en de Belgische competitie. Club Brugge is dan uiteraard wel het team dat ik de titel het meest gun."