Kortrijk-preses reageert na klacht Westerlo: Wilden wel degelijk winnen

Kortrijk-preses reageert na klacht Westerlo: "Wilden wel degelijk winnen"

21-03-2017 15:19

Westerlo gaat een klacht indienen tegen Kortrijk. De Kempenaars beweren dat de West-Vlamingen zich schuldig maakten aan sportieve fraude, door met opzet te verliezen van Royal Excel Moeskroen. Daardoor bleven de Henegouwers ten koste van Westerlo in de Eerste Klasse A. Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns reageert op het laatste nieuws.

"In voetbal moet je leren leven met insinuaties", laat hij de zaak niet aan zijn hart komen. Allijns benadrukt wel dat er bij Kortrijk geen opzet in het spel was. "Vanuit de club was er een duidelijke instructie om die wedstrijd tot een goed einde te brengen. Indien we in het klassement nog van de tiende naar de veertiende plaats zouden zijn gevallen, dan had dat voor ons alleen al voor dit jaar een verlies aan inkomsten van pakweg 320.000 euro aan tv-geld betekend", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

De preses geeft ook aan dat als er concrete vermoedens waren geweest dat spelers niet voluit zouden gaan, de club had ingegrepen. "Hadden wij kennis gehad van een malversatie, dan zouden wij dadelijk ingegrepen hebben. Er is immers een meldingsplicht. En vergeet het Latijnse rechtsadagium niet: actori incumbit probatio. De eiser draagt de bewijslast", besluit Allijns.

Lees ook: Westerlo dropt bom: club stapt naar de rechtbank om behoud af te dwingen