'Barcelona overweegt Italiaan naar Camp Nou te halen: 8 miljoen per jaar'

'Barcelona overweegt Italiaan naar Camp Nou te halen: 8 miljoen per jaar'

21-03-2017 15:14

Barcelona is in de zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende Luis Enrique uitgekomen bij Massimiliano Allegri. Dat meldt het Italiaanse Premium Sport. De trainer van Juventus zou in Spanje een behoorlijk gage kunnen opstrijken. Er wordt gesproken van acht miljoen euro op jaarbasis.

Allegri is bezig aan zijn derde jaar bij De Oude Dame en lijkt in dat jaar ook direct af te stevenen op zijn derde landstitel op rij. Volgens Premium Sport heeft Barcelona al contact gelegd met de succestrainer, die voor zijn periode bij Juventus vier jaar in dienst was bij AC Milan.

Hij wordt daarmee toegevoegd aan een lange lijst met mogelijke opvolgers van Enrique. Ook de naam van Juan Carlos Unzué wordt genoemd. Unzué maakt al onderdeel uit van de staf van Barcelona en diverse media denken dat Barça een voorkeur heeft voor een interne kandidaat. Allegri past niet in dat plaatje, maar heeft dus desalniettemin een kans op de baan.

Eerst zal de Italiaan zijn mogelijke nieuwe werkgever overigens nog tegenkomen in de Champions League. Juventus trok Barcelona als tegenstander in hun kwartfinale.